RomRaider Logo

RomRaider

Open Source ECU Tools
 FAQ •  Register •  Login 

RomRaider

Documentation

Community

Developers

It is currently Tue Jan 16, 2018 11:49 am

All times are UTC - 5 hours [ DST ]





Post new topic Reply to topic  [ 8 posts ] 
Author Message
 Post subject: Changing ECU. ADM to USDM
PostPosted: Mon Nov 30, 2015 6:17 pm 
Offline
Newbie

Joined: Sat Mar 09, 2013 10:26 pm
Posts: 43
Location: Western Australia
Just wondering what kind of issues would be encountered if swapping in a US ECU for a MY08 Sti or other suitable US ECU into an 08 Australian Sti?

Has anyone ever done this?


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Changing ECU. ADM to USDM
PostPosted: Sat Dec 05, 2015 8:51 am 
Offline
Senior Member

Joined: Sat Feb 12, 2011 7:27 pm
Posts: 1902
Location: Northern NSW
Kremer930 wrote:
Just wondering what kind of issues would be encountered if swapping in a US ECU for a MY08 Sti or other suitable US ECU into an 08 Australian Sti?

Has anyone ever done this?


Doesnt work
Wont connect to the BIU for one, wont work with cam/crank signals either :)

_________________
Amateurs built the Ark, Professionals built Titanic

SH9 XT - Flex Fuel
GC8 AUDM ECULABs Development
Black N14 SSS Pulsar(VQ35DE Altima swap) on EZ30R ECU
Audi SQ5
Mercedes GLC250 - Being tuned with RomRaider


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Changing ECU. ADM to USDM
PostPosted: Tue Dec 08, 2015 8:30 pm 
Offline
Newbie

Joined: Sat Mar 09, 2013 10:26 pm
Posts: 43
Location: Western Australia
Any ideas why cam and crank sensors would be any different? The engines are the same.

Excuse my ignorance but what is BIU.

Thanks for the input. I really want to be able to solve this issue in order to run Cobb and their new flex implementation. Unless of course Merp makes a flex system for 33 bit ecu's.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Changing ECU. ADM to USDM
PostPosted: Wed Dec 09, 2015 1:03 am 
Offline
RomRaider Donator

Joined: Tue Apr 29, 2014 12:48 am
Posts: 742
Why not flashing US Base Map to the ECU? I am not sure it will work or not. but one of the cobb guys said you might try with a smiley face but he did not give a definitive answer, on the other hand RR is way faster and better than the cobb in terms of logging and usability.

Quote:
Hello Wick,
Thank you for contacting COBB support!

We do not support non USDM vehicles at this time and have not tested this as a potential solution. It may be worth a shot! :)

Please let me know if you have any additional questions!

Thank you,
Drew Gorrie
ph: 866-922-3059

_________________
RomRaid!


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Changing ECU. ADM to USDM
PostPosted: Wed Dec 09, 2015 3:50 am 
Offline
Experienced

Joined: Fri Feb 25, 2011 5:27 pm
Posts: 374
Location: Romania
Kremer930 wrote:
Any ideas why cam and crank sensors would be any different? The engines are the same.

Excuse my ignorance but what is BIU.

Thanks for the input. I really want to be able to solve this issue in order to run Cobb and their new flex implementation. Unless of course Merp makes a flex system for 33 bit ecu's.


I know user aijii is testing with success an improved version of MerpMod for flex fueling for the same 08 sti ....


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Changing ECU. ADM to USDM
PostPosted: Wed Dec 09, 2015 5:21 pm 
Offline
Newbie

Joined: Sat Mar 09, 2013 10:26 pm
Posts: 43
Location: Western Australia
Thanks for the comments. I might reach out to Merp again and see what recent advances have been made.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Changing ECU. ADM to USDM
PostPosted: Thu Dec 24, 2015 10:12 am 
Offline
Senior Member

Joined: Sat Feb 12, 2011 7:27 pm
Posts: 1902
Location: Northern NSW
Kremer930 wrote:
Any ideas why cam and crank sensors would be any different? The engines are the same.

Excuse my ignorance but what is BIU.

Thanks for the input. I really want to be able to solve this issue in order to run Cobb and their new flex implementation. Unless of course Merp makes a flex system for 33 bit ecu's.


US Emissions

Body Integration Unit aka a body module

Try flashing in a US tune and you will quickly see why the boot sector is different to stop the wrong crank/cam signal from being used

_________________
Amateurs built the Ark, Professionals built Titanic

SH9 XT - Flex Fuel
GC8 AUDM ECULABs Development
Black N14 SSS Pulsar(VQ35DE Altima swap) on EZ30R ECU
Audi SQ5
Mercedes GLC250 - Being tuned with RomRaider


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Changing ECU. ADM to USDM
PostPosted: Fri Dec 25, 2015 6:25 pm 
Offline
Moderator

Joined: Thu May 20, 2010 4:01 am
Posts: 2866
Location: Johannesburg, South Africa
Aijii has been running flex fuel using Merpmod for a month now, perfectly. I'm working on porting more Roms. If you are running AZ1G202G, you're in luck.

_________________
He who dies with the most gadgets wins.

Please do not PM me - use the email option.


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 8 posts ] 

All times are UTC - 5 hours [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Jump to:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Style based on FI Subsilver by phpBBservice.nl